Perusnäyttely

Museon perusnäyttely sijaitsee Reserviläisjärjestöjen toimistotalon kellarikerroksessa, Väinölänkatu 2, Tampere. Siinä on esillä suojeluskunta- ja lottaperinteeseen, Marsalkka Mannerheim -perinteeseen ja jossain määrin myös sotiemme perinteeseen liittyviä esineitä, kuvia ja muita aineistoja lähinnä Pirkanmaan alueelta.


Erikoisnäyttelyt

Museo järjestää ajoittain erikoisnäyttelyitä, jotka ovat esillä muualla kuin museon omissa tiloissa.


AIKA TAISTELLA, AIKA RAKENTAA
  - erikoisnäyttely
 

 

 

 

 

  

Suojeluskunnat perustettiin pääosin syksyn 1917 aikana.

Tämän muistamiseksi museomme toteutti vuosina 2007-2008 näyttelyn Aika tsaistella, aika rakentaa. Olemme myös painattaneet saman nimisen A4-kokoisen vihkosen.

Tästä linkistä voit tutustua näyttelyyn
(Isokokoinen tiedosto aukeaa hitaasti)

 

TALVISODASTA 70 VUOTTA - PIRKKAHÄMÄLÄISTEN KOTIRINTAMA JA TAISTELUT  - erikoisnäyttely; uusi nimi PIRKKAHÄMÄLÄISTEN TALVISOTA
      
Talvella 2009-2010 toteutettiin erikoisnäyttely Talvisodasta 70 vuotta - pirkkahämäläisten kotirintama ja taistelut yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa. Näyttely kiersi heti seitsemässä yleisöpaikassa.

Näyttely jatkoi kiertoaan syksystä 2014 alkaen Tampereen ja lähiseutujen oppilaitoksissa nimellä Pirkkahämäläisten Talvisota - kotirintama ja taistelut.

Näyttelyn tekoa tukivat ja siihen antoivat asiantuntija-apua lukuisat maanpuolustusjärjestöt.

Kuvia näyttelystä eri paikoissa; linkki.

Tutustu näyttelyyn; linkki.
 


LOTTA SVÄRD 90
-näyttely

Yhteistyössä Pirkanmaan Lottaperinne ry:n ja Museokeskus Vapriikin kanssa tehty näyttely LOTTA SVÄRD 90 -näyttely kiersi vuosina 2011-2015 26 oppilaitoksessa, kirjastossa tai muussa  yleisöpaikassa Tampereella ja lähiympäristössä. Näyttely on edelleen lainattavissa..

Kuvia näyttelystä eri paikoissa; linkki.

Tutustu näyttelyyn; linkki

 

Kiertonäyttely suojeluskunnista ja Lotta Svärdistä


               

Tammikuussa 2018 avattiin museomme uusi Pirkanmaan suojeluskunta- ja lottahistoriasta kertova erikoisnäyttely nimeltään

SUOJELUSKUNNAT JA LOTTA SVÄRD
- Vapaaehtoisen maanpuolustustyön perusta, kehitys ja merkitys Suomen itsenäistymisestä nykypäivään


Näyttely kiertää lähivuosina 2-3 viikon jaksoissa oppilaitoksissa, kirjastoissa ja muissa yleisöpaikoissa Tampereella ja lähiympäristössä. Näyttely koostuu 12 isokokoisesta kuva/tekstitaulusta. Jos näyttelypaikassa on lukittavia vitriinejä, voidaan niihin laittaa joitakin havaintoesineitä.

Tutustu näyttelyyn; linkki.