Etusivu / Museo / Museotoiminta / Näyttelyt

museo näyttelyt

Näyttelytoiminnan tarkoituksena on esitellä ja kertoa museon esineistöä hyväksi käyttäen vapaaehtoisen maanpuolustuksen synnystä ja kehityksestä erityisesti Pohjois-Hämeessä, nykyisen Pirkanmaan alueella itsenäisyytemme alkuvuosikymmeniltä lähtien.

Näyttelymme rakentuvat kiinteään perusnäyttelyyn, vaihtuviin erikoisnäyttelyihin sekä verkostomuseoon.

Näyttelyt pohjautuvat vahvoihin pirkanmaalaisiin tositapahtumiin sekä niihin liittyviin henkilöihin ja tarinoihin. Erikoisnäyttelyt ovat teemallisesti rakennettuja esityksiä, joita voidaan esittää eripuolilla maakuntaa.

Perusnäyttely

Museon perusnäyttely sijaitsee Reserviläisjärjestöjen toimistotalon kellarikerroksessa, Väinölänkatu 2, Tampere. Siinä on esillä suojeluskunta- ja lottaperinteeseen, Marsalkka Mannerheim -perinteeseen ja jossain määrin myös sotiemme perinteeseen liittyviä esineitä, kuvia ja muita aineistoja lähinnä Pirkanmaan alueelta.

erikoisnäyttely

Perusnäyttelyn lisäksi museomme tarkoituksena on ajoittain esitellä vaihtuvia teemoja aihealueeseemme liittyen. Erikoisnäyttelymme ovat joustaviksi ja teemallisesti yllätykselliseksi rakennettuja, sekä ajallisesti lyhytaikaisia esityksiä. Erikoisnäyttelyidemme esineistö ja aineisto on pääosin omasta kokoelmasta, mutta mielellämme esittelemme näyttelyissä myös muiden paikallisten toimijoiden esineistöä.

Rakennamme pieniä teemoitettuja erikoisnäyttelyitä myös esitettäviksi erilaisten tapahtumien yhteydessä.

kiertonäyttely

Museo järjestää ajoittain erikoisnäyttelyitä, jotka ovat esillä muualla kuin museon omissa tiloissa.

Näyttely kiertää yleensä 2-3 viikon jaksoissa oppilaitoksissa, kirjastoissa ja muissa yleisöpaikoissa Tampereella ja lähiympäristössä. Näyttelyt koostuvat 10-15 isokokoisesta kuva/tekstitaulusta. Jos näyttelypaikassa on lukittavia vitriinejä, voidaan niihin laittaa joitakin havaintoesineitä

Sulje Valikko