Etusivu / Museo / Museotoiminta / Verkkomuseo / Kiertonäyttelyt

kiertonäyttelyt

Museomme on tuottanut neljä erilaista kiertävää julistenäyttelyä. Näyttelyiden kerronnat muodostuvat 10 – 17 erilaisista julisteista, joiden koko on noin 900 x 1200. Ne voidaan ripustaa seinille taikka telineisiin.

Lainaamme näyttelyitä kouluille, kirjastoihin taikka erilaisissa tilaisuuksissa esitettäviksi.

suojeluskunnat ja lotta svärd

Tammikuussa 2018 avattiin museomme uusi Pirkanmaan suojeluskunta- ja lottahistoriasta kertova erikoisnäyttely nimeltään

SUOJELUSKUNNAT JA LOTTA SVÄRD
– Vapaaehtoisen maanpuolustustyön perusta, kehitys ja merkitys Suomen itsenäistymisestä nykypäivään

Näyttely kiertää lähivuosina 2-3 viikon jaksoissa oppilaitoksissa, kirjastoissa ja muissa yleisöpaikoissa Tampereella ja lähiympäristössä. Näyttely koostuu 12 isokokoisesta kuva/tekstitaulusta. Jos näyttelypaikassa on lukittavia vitriinejä, voidaan niihin laittaa joitakin havaintoesineitä.

lotta svärd 90

Yhteistyössä Pirkanmaan Lottaperinne ry:n ja Museokeskus Vapriikin kanssa tehty näyttely LOTTA SVÄRD 90 -näyttely kiersi vuosina 2011-2015 26 oppilaitoksessa, kirjastossa tai muussa  yleisöpaikassa Tampereella ja lähiympäristössä.

talvisodasta 70 vuotta

Talvella 2009-2010 toteutettiin erikoisnäyttely Talvisodasta 70 vuotta – pirkkahämäläisten kotirintama ja taistelut yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa. Näyttely kiersi heti seitsemässä yleisöpaikassa.

Aika taistella, aika rakentaa

Suojeluskunnat perustettiin pääosin syksyn 1917 aikana. Tämän muistamiseksi museomme toteutti vuosina 2007-2008 tämän näyttelyn. Näyttelyyn liittyvää 24-sivuista ja A4-kokoista vihkosta on edelleen saatavilla.

Sulje Valikko