Tampereen taistelut 1918 -kiertoajelu

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys järjestää tilauksesta kiertoajelun. jonka aikana kerrataan Vapaussodan keskeisiä tapahtumia Tampereella ja käydään tapahtumapaikoilla.

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistyksen ohjelmissa on kiertoajelu, jonka aikana kerrataan Vapaussodan keskeisiä tapahtumia Tampereella ja käydään tapahtumapaikoilla. Opastetun kiertoajelun kohteita ovat lähinnä Keskustori, Suinulan verilöylyn tapahtumapaikka ja muistomerkki Kangasalan Suinulassa, Mannerheimin kallio Vehmaisissa, Messukylä, Kalevankankaan hautausmaa, rautatieasema, Tammerkosken seutu ja Näsikallio. Kierroksen aluksi tai päätteeksi tutustutaan Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseoon, Väinölänkatu 2:ssa.

Kiertoajelu tehdään joko yhdistyksen tilaamalla videolaitteilla varustetulla bussilla, jolloin matkan aikana tapahtumia esitellään myös kuvin, tai vierailuryhmän omalla bussilla. Kiertoajelu kestää noin neljä tuntia.

Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys järjestää kiertoajelun ryhmille tilauksesta. Yhteydenotot: Riitta Sompa-Hokkanen, riitta.sompa-hokkanen(at)hotmail.com, 040 563 3228.

Vapaussodan sankaripatsas ja Tampereen taisteluissa kaatuneiden muistotaulut Kalevankankaalla.

Vapaussodan Porin Seudun Perinneyhdistyksen ryhmä Mannerheimin patsaalla Vehmaisissa syyskuussa 2012

Sulje Valikko